دانشنامه خودرو

ضرورت استفاده از دی لایت (daylight) در خودروها چیست؟

بررسی صفر تا صدی کاربردها و مزایای دی لایت خودرو

وقتی طراحی بدنه و کابین خودرو توسط طراح انجام می شود، معمولا دو مشخصه بیشتر از دیگر موارد مورد توجه قرار دارد؛ آن دو مورد، زیبایی ظاهری خودرو و کارایی آن است. در واقع اینگونه میتوان گفت که داخل کابین علاوه بر اینکه باید چشم‌نواز و جذاب باشد، ارگونومی مناسب آن و در دسترس قرار دادن امکانات خودرو باید در نظر گرفته شود تا یک طراحی کامل را شاهد باشیم. همچینی در طراحی بدنه خودرو، علاوه بر توجه به زیبایی ظاهری و استفاده از کلاس طراحی کمپانی خودروسازی، باید به ضرایب آیرودینامیک و کارایی اجزای بدنه نیز توجه ویژه‌ای داشت. در این طراحی نقش اجزای مختلف خودرو مهم است؛ زیرا هم ظاهر خودرو را زیباتر می کنند و مزایای مصرفی خوبی برای این وسیله نقلیه دارند. اجزایی مانند چراغ‌ های مه‌شکن یا هواکش‌ های موجود در سپر جلو و کناره ‌های گلگیر جلو. یکی از جذاب ترین اجزای خودرو که هم ظاهر خودرو را زیباتر می کند و هم مزایای زیادی برای ماشین دارد، قطعه ای به نام “دی لایت” است. این جزء از خودرو امروزه در طراحی های ماشین در کنار امکانات رفاهی دیگر به صاحبان خودرو ارائه می شود. در مطلب، دی لایت را بیشتر خواهیم شناخت و در مورد کاربردهای آن صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

دی لایت چیست؟

دی لایت (daylight) یا همان چراغ روز، نوعی چراغ لاین مانندی است که از چراغ های کوچک ال‌ای‌دی شکل می گیرد و به صورت یک چراغ خطی در چراغ های جلوی خودرو تعبیه می شوند. روشن یا خاموش بودن دی لایت ها در کنترل راننده خودرو نیست و همواره در طول روز به طور خودکار روشن هستند. دلیل اینکه دی لایت ها از چراغ های ال‌ای‌دی ساخته می شود این است که کم مصرف باشد و زیاد از باتری خودرو تغذیه نکند. دی لایت ها به عنوان یک قطعه مهم در خودرو، ویژگی های جذابی نیز دارند که می توان به وزن سبک، ضد آب بودن، قابلیت انعطاف ‌پذیری، چند حالته بودن و داشتن حالت ژله‌ای آنها اشاره نمود. همین ویژگی ها باعث شده روز به روز استفاده از دی لایت ها در طراحی خودرو بیشتر شود. ال‌ای‌دی‌های زنون، نوعی از ال‌ای‌دی‌ ها هستند که در دی لایت مورد استفاده قرار می گیرند. دلیل استفاده از این نوع ال‌ای‌دی‌ این است که نور بیشتری دارد و توجه بسیاری را به سوی خودرو جذب می کند.

خواندن  حین ترمز بریدن خودرو چه باید کرد؟!

نقش اصلی دی لایت ها یا چراغ های روز خودرو، زیبایی‌بخشی به ظاهر خودرو و جذاب تر کردن نمای آن است. طی سال های گذشته، دی لایت ها از یک چراغ روز معمولی به یک ابزار زیبایی و فرم دهی چراغ های خودرو و نمای ظاهری آن تبدیل شده اند؛ البته که مسئولیت اصلی آنها بیش از پیش بهتر هم شده است. امروزه در صنعت خودروسازی، دی لایت ها گاهی به عنوان یک امضا از طرف طراح یا کمپانی خودروسازی شناخته می شوند؛ یعنی میتوان گفت که شکل و طرح آن مطابق با کلاس طراحی خاصی ساخته می شود. نمونه بارز آن، دی لایت های C شکل خودروهای جدید رنو است. مهم ترین ویژگی دی لایت ها، روشن بودن همیشگی آنها در زمان روشن بودن خودرو می باشد؛ این امر کاملا خودکار و خارج از کنترل دستی راننده است. در حقیقت میتوان گفت که ال‌ای‌دی های دی لایت با استارت خوردن خودرو، روشن شده و یا خاموش شدن آن، خاموش می شوند. البته ممکن است شما نخواهید دی لایت های خودروتان همیشه روشن نباشد؛ برای این کار باید تغییراتی را در سیستم سیم‌کشی خودرو ایجاد نمائید. در واقع دی لایت را میتوان مانند اتولایت از طریق یک دکمه کنترل کرد و روشن/خاموش بودن آن را به صورت دستی انجام داد.

کاربرد اصلی دی لایت چیست؟

کارایی اصلی دی لایت ها در هوای مه‌آلود و مسیرهای کم نور خود را نشان می دهد. به طور کلی در ابتدای ابداع این تکنولوژی، بیشتر برای پیشگیری از تصادفات جاده‌ای در مسیرهای مه‌آلود و کم نور مورد استفاده قرار می گرفت. بنابراین دی لایت ها برای اولین بار در خودروهایی تعبیه شدند که در مناطق با اقلیم مرطوب استاده می شدند.

همچنین باید گفت که در برخی از کشورهایی که در مجاورت قطب شمال یا جنوب واقع شده اند، بخشی از روزهای سال حتی در طول روز، ممکن است نور کم باشد. در این شرایط، رانندگی نیز بسیار سخت تر خواهد بود و استفاده مداوم از چراغ های اصلی خودرو و مه‌شکن ها می تواند باتری خودرو را دچار مشکل کند. دی لایت ها بهترین راهکار برای فرار از این شرایط هستند. دی لایت بسیار کم مصرف تر از چراغ های خودرو است و می تواند کارمان را راه بیاندازد. دی لایت همچنین در تونل یا زیرگذر نیز می تواند کمک کننده باشد.

خواندن  مزایا و معایب گیربکس اتوماتیک؛ این نوع گیربکس چه مزیت هایی دارد؟

وقتی هنگام استفاده از خودرو فراموش میکنیم که چراغ های آن را روشن کنیم و خودرومان نیز به اتولایت مجهز نیست، دی لایت مزیت خود را نشان می دهد. با روشن بودن همیشگی خود می تواند هم خیال راننده را راحت کند و از تصادفات جلوگیری کند؛ زیرا وقتی عابر پیاده نوری را از دور ببیند، قطعا متوجه حضور خودرو خواهد شد و با احتیاط بیشتری رفتار خواهد کرد. زنون بودن ال‌ای‌دی‌ های دی لایت نیز باعث می شود نور قوی تر باشد و بیشتر به چشم بیاید. دی لایت ها تا حدی محبوب و کاربردی هستند که در کشور امریکا به خودروهایی که مجهز به دی لایت هستند، تخفیف بیمه داده می شود. بنابراین میتوان دی لایت را هم در دسته امکانات رفاهی خودرو و هم جزئی از تجهیزات ایمنی آن به حساب آورد.

دی لایت در کدام بخش خودرو تعبیه می شود؟

دی لایت ها معمولا در کنار چراغ های جلوی خودرو یا نزدیک مه‌شکن ها و سپر جلو تعبیه می شوند. دی لایت ها فقط در نمای جلویی خودرو مورد استفاده قرار می گیرند و کاربردی در عقب خودرو ندارند. دلیل این امر نیز واضح است؛ در عقب خودرو چراغ‌هایی با تلق یا روکش  قرمز و چراغ ترمز نقش دی لایت را بازی می کنند و خود به خود توجه را به خودرو جلب می نمایند. البته ممکن است سلیقه هر فرد متفاوت باشد و شخصی بخواهد در عقب خودرو نیز دی لایت داشته باشد. در این شرایط باید خودش برای نصب دی لایت های عقب اقدام کند زیرا هیچ خودروسازی در دنیا به طور پیش فرض این کار را انجام نمی دهد. در نمای روبرو از خودرو، دی لایت ها به شکل یک لاین نوری دیده می شوند. این لاین ها معمولا در کنار چراغ های جلو یا جایی در سپر قرار می گیرند و علاوه بر مزایای مصرفی، زیبایی بصری خاصی به خودرو می بخشند. طراحان خودرو با فرم دادن به چراغ های دی لایت سعی می کنند نماتی زیباتری از آن ارائه دهند.

خواندن  بالانس چرخ‌های خودرو یعنی چه؟ (5 علامت مهم بالانس نبودن چرخ‌ها)
سخن آخر

دی لایت به عنوان بخشی مهم در خودرو، وظایف خاصی را بر عهده دارد. افزایش ایمنی خودرو در شرایط مختلف از جمله جاده های کم نور و مه‌آلود، یکی از مهم ترین مزیت های آن است و در اصل برای این کار ابداع شده است. همچنین طراحی خاص آن می تواند نمای جذابی را به خودرو ببخشد و زیبایی نمای جلوی آن را دوچندان کند. بنابراین دانستیم که دی لایت چقدر مهم و حیاتی است و چه نقش مهمی در خودرو دارد. حال باید بدانیم که ممکن است دی لایت خودرو دچار مشکل شود یا از کارد بیافتد. در صورت بروز هر نوع اتفاق ناگوار و خراب شدن خودرو در هر جای جای کشور عزیزمان، می توانید از خدمات مجموعه امدادیاب هوشمند بهره مند شوید. این مجموعه با معرفی بهترین و کاربلد ترین مجموعه های امدادی و خودروبری کشور در همه نقاط ایران، می تواند در هر شرایطی در کنار شما عزیزان باشد.

همچنین می توانید با مطالعه مطالب این وبسایت، هر چه بیشتر بر دانش خودرویی خود اضافه کنید. اگر می خواهید درست مانند یک تعمیرکار حرفه ای از خودرو خود مراقبت کنید و بر عمر آن بیافزائید، حتما مطالب وبلاگ امدادیاب هوشمند را دنبال کنید.

دی لایت از چه چیزی ساخته می شود؟

دی لایت ها از چراغ های کوچک ال‌ای‌دی ساخته می شوند.

نوع ال‌ای‌دی های دی لایت چیست؟

نوع ال‌ای‌دی هایی که در دی لایت استفاده می شود، زنون است.

دی لایت در کدام بخش خودرو تعبیه می شود؟

دی لایت ها معمولا در کنار چراغ های جلوی خودرو یا نزدیک مه‌شکن ها و سپر جلو تعبیه می شوند.
گرد آورنده
امدادیاب

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا